Kategoriat
Yleinen Yritysneuvontapalvelut

Alihankinta 2024-messut

Palaa edelliselle sivulle

Vastuullisuus liiketoimintaan liittyvänä osana tulee, halusimme tai emme. Olin Alihankinta 2024 -messuilla Tampereella tilaisuudessa, jossa käytiin keskustelu vastuullisuusteeman ympärillä, ja kuinka se tulee vuoden 2025 aikana vaikuttamaan yritysten toimintaan (alkuun koskien suurempia yrityksiä), mutta jo vuonna 2026 vaatimukset tulevat kohdentumaan myös pienempiin yrityksiin.

Vieteri hankkeen kautta on tarjolla asiantuntijapalveluja vastuullisuus asian eteenpäin viemiseksi yrityksessäsi sekä lyhyitä koulutuksia tai info-tilaisuuksia asiaan perehtymistä varten.

Seuraa PIKES uutisvirtaa uutiskirjeistä, somesta tai PIKESin nettisivuilta. Tässä suora linkki vastuullisuus-asiantuntijapalvelukuvaukseen. Ota tekoäly työkaluksi, tässä infoa tekoälyyn liittyvistä asiantuntijapalveluista.

Tekoäly (AI) tulee myös ja on jo tullut monille aloille ja se kehittyy. Millainen se on tulevaisuudessa, mahdoton sanoa, mutta siihen kannattaa perehtyä. Se ei ole enää pelkkä vastausautomaatti kysymyksiisi tai laajennettu Google-hakukone. Tapasin messuilla Juha Särkisen Humandigiltä. Hänen tarjoamia asiantuntijapalveluja on tuettuna PIKESin kautta saatavissa. Tapasin hänet AI Finland -verkoston esittelytilan edessä. AI Finland -verkosto kokoaa yhteen tekoälystä kiinnostuneita yrityksiä. Teknologiateollisuus ry on vahvasti mukana tekoälykehityksessä ja se tarjoaa siemenrahoitusta jäsenyrityksilleen tekoälykehityshankkeissa, jotka edistävät tekoälyn käyttöönottoa. Rahoitus kattaa jopa 15 % projektikustannuksista (korkeintaan 50.000 € / projekti).

Oli mukava todeta, että Messuilla oli myös mukana yrityksiä Pielisen Karjalasta (Nurmes ja Lieksa) omilla osastoillaan.

Messukuulumisia kirjaili yritysasiantuntija Hannu Räsänen.

Lähde mukaan vastuullisuus- ja tekoälykoulutuksiin. Vieteri-hankkeen palveluilla pääset mukavasti alkuun näissä asioissa. Tutustu palvelutarjontaan tai ota yhteyttä minuun. Katsotaan, miten voisimme olla avuksi näiden asioiden eteenpäin viemisessä yrityksessäsi.

Hannu Räsänen

Yritys­asiantuntija

puh. 050 3455 384

Whatsapp

Kaikki artikkelit