Kategoriat
PIKES-uutiset

Pohjoinen Lakeland -hankkeen syksyiset uudet tuulet!

Palaa edelliselle sivulle

Aloitin syksyn alussa Pohjoinen Lakeland -matkailuyritysten kannattava kasvu ja matkailun kansainvälistäminen -hankkeessa kansainvälisen matkailun asiantuntijana. Ylä-Karjala on minulle tuttu ja rakas alue, sillä olen Valtimolta kotoisin ja vietin lapsuuteni kesät mummolassa Nurmeksessa. Olen myös asunut useita vuosia Nurmeksessa, joten alueen luonto ja uniikki kulttuuri ovat minulle erittäin tuttuja ja tärkeitä edelleen.

Matkailualalla olen työskennellyt moninaisissa työtehtävissä kansainvälisen matkailun parissa erityisesti Pohjois-Suomessa ja Kainuussa. Lisäksi pyöritin Kainuussa omaa eräopasyritystä, jossa sain arvokasta kokemusta kansainvälisten matkailutuotteiden kehittämisestä, markkinoinnista, myynnistä ja viestinnästä. Kokemusta löytyy siis niin yrittäjän kuin myös työntekijän näkökulmasta kansainvälisen matkailun kiemuroista!

Sydäntäni lähellä hankkeessa on erityisesti yrityslähtöinen työskentely, vastuullisuus ja monimuotoisuuden edistäminen matkailupalveluissa. On ollutkin palkitsevaa aloittaa uusi työni tapaamalla ja vierailemalla Nurmeksen alueen matkailuyrityksissä. Odotan innolla, mitä kaikkea tulemme yhdessä saavuttamaan.

Kv-matkailun asiantuntija Hanne Nevalainen, PIKES Oy

Hanne Nevalainen ensimmäisissä syksyn kuvauksissa.

Hankkeen ajankohtaisia asioita

Pohjoinen Lakeland -hanke on laaja ja sisältää paljon toimenpiteitä, jotka tähtäävät Nurmeksen alueen matkailuyritysten kasvuun kansainvälisille markkinoille ja siihen, että alueelle saadaan entistä enemmän kansainvälisiä matkaajia. Syksyn toimenpiteissä korostuvat mm. markkinointimateriaalien tuottaminen, palautteiden kerääminen alueella kesällä käyneiltä matkaajilta ja Lakeland Bomban -alueen näkyvyyden lisääntyminen kansainvälisesti kohdemarkkinoilla.

Elokuussa käynnistyivät valokuvaukset ”moninaiset matkaajat” -teemalla. Ajatuksena on ollut monipuolistaa jo käytössä olevaa matkailualueen kuvapankkia kuvastolla, jossa esillä ovat eri ikäiset toimijat, erilaiset vähemmistöt ja eri kulttuuritaustat. Kuvissa teemana on ollut lisäksi tuoda esille alueen useat erilaiset aktiviteettimahdollisuudet. Kuvat tulevat kaikkien alueen matkailuyritysten käyttöön. Kuvaukset jatkuvat vielä syksyllä ja talvella, jotta saadaan kuvia myös eri vuodenajoilta.

Elokuussa käynnistyi myös matkailijakysely, jonka tarkoituksena on kerätä tietoa alueen matkailijoiden vierailumotiiveista, rahankäytöstä, hiilijalanjäljestä ja vastuullisen matkailuun liittyvistä odotuksista. Kysely on käynnissä keväälle 2026 asti ja tuloksia tullaan käyttämään tuotteiden ja palveluiden kehitystyöhön.

Syyskuussa Nurmekseen saapuu myös vaikuttajavieras, jonka julkaisuissa nostetaan esille Lakeland Bomban -matkailualuetta ja aktiviteetteja. Syksyn vaikuttajavieras pääsee nauttimaan karjalaisesta tunnelmasta, sporttisista aktiviteeteista ja luonnon rauhasta. Myös talvelle ja ensi vuodelle on suunnitteilla vaikuttajavierailuja, informoimme näistä lisää lähempänä.

Ole hyvä, ota yhteyttä kv-matkailuasioissa!

Hanne Nevalainen PIKES

Hanne Nevalainen

Kv-matkailun asiantuntija

puh. 050 406 6122

Whatsapp

Kaikki artikkelit