Kategoriat
PIKES-uutiset

Matkailukuulumisia

Palaa edelliselle sivulle

Matkailijamäärä kasvoi kesäkaudella

Tänä vuonna kesä-heinäkuussa matkailijoiden yöpymisiä rekisteröitiin Nurmeksessa yhteensä 26 353. Viime vuonna 2023 yöpymisiä vastaavasti kesä-heinäkuussa oli yhteensä 24 246. Näin ollen kävijämäärä kasvoi viime vuoteen verrattuna 2 107 yöpymisellä. 2023 kesä-heinäkuussa rekisteröitiin kotimaisten matkailijoiden yöpymisiä 21 802 ja ulkomaisten 2 444. 

Tänä vuonna taas kesä-heinäkuussa kotimaisten matkailijoiden yöpymisiä rekisteröitiin 25 111 ja ulkomaisten 1 242.

Visitbomba.fi-sivujen uudistus alkaa

Visitbomba.fi-verkkosivuston kilpailutus käynnistyi eilen. Uudistuneiden verkkosivujen on tarkoitus olla ulkoasultaan hieman kevyempi ja käyttäjäystävällisempi. Sivuston on tarkoitus valmistua vuoden 2025 pääsiäiseen mennessä.

Verkkosivujen lisäksi alkaa kilpailutus kosketuksellisesta infonäytöstä, jonka on tarkoitus palvella matkailijoita pienellä kynnyksellä. Infonäytön sisällön suunnittelussa tullaan hyödyntämään uudistuneita visitbomba.fi-verkkosivuja

Paikallisliikenne-kampanjoilla tunnettuutta Joensuun ja Kuopion alueilla

Joensuun paikallisliikenteessä alkoi Bomba-Nurmeksen diginäyttömainonta. Kampanjan aika on 19.9.-19.10.
Kampanjalla on näkyvyyttä 17 bussia, 30 näyttöä, ja noin 33 000 matkustajaa viikkoa kohden.

Vastaavanlainen kampanja on Kuopion paikallisliikenteessä 1.-15.10. Näkyvyys käsittää 76 bussia, 152 näyttöä ja noin 150 000 matkustajaa viikkoon. Kampanjalla on tarkoitus tuoda näkyvyyttä syksyä ja syyslomia varten, ja näin ollen parantaa matkailun ympärivuotisuutta pääsesonkien ulkopuolella.

Kansainvälisen kalastusmatkailun toimenpideohjelma

PIKES on mukana Kehittämisyhtiö Naturpolis Oy:n Koillis-Suomen kansainvälisen kalastusmatkailun toimenpideohjelman valmistelussa.

Toimenpideohjelma rakennetaan kansainvälisen matkailun lähtökohdista. Toimenpiteet tukevat kotimaan matkailua sekä kalakantojen kehittämistä ja kestävää hyödyntämistä aina purojen kunnostamisesta kansainvälisen kalastusmatkailun konseptointiin. Rakennettava verkosto toimii alustana yhteistyön järjestämiseksi kalastuksen ja kansainväliseen kalastusmatkailun aluelähtöisistä tarpeista.

Koillis-Suomen kansainvälisen kalastusmatkailun toimenpideohjelman valmistelu -hanke toteutetaan marraskuun loppuun mennessä Maa- ja metsätalousministeriön eritysavustuksella.

Ohjelma-alueeseen kuuluu itäisen Suomen kuntia Pohjois-Karjalan, Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnista. Ohjelmaan sisältyy tavoite edistää alueen vesistöjen ekologisesti hyvää tilaa.

Kalastusmatkailun kehittämisen toimenpideohjelman valmisteluhankkeessa on 4 aihekokonaisuutta:

  1. Alueellisen yhteistyöverkoston rakentaminen
  2. Kansainvälisen kalastusmatkailun saavutettavuus alueella ja markkinoinnin kärkien (“unique selling propositions”) tunnistaminen
  3. Vesistöjen kunnostustarpeiden, infran ja kalastusmatkailun mahdollisuuksien kartoitus  
  4. Koillis-Suomen kansainvälisen kalastusmatkailun toimenpideohjelma

Kv-kalastusmatkailun toimenpideohjelman valmisteluhankkeella järjestetään 4 alueellista työpajaa (Lappi, PP, Kainuu ja P-Karjala). Alueellisten työpajojen tavoitteena on koota kuntien näkökulma osaksi laajempaa alueellista toimenpideohjelmaa.

Matkailuterveisin Siru Hirvonen

Kaikki artikkelit

kv-matkailun asiantuntija Siru Hirvonen

Siru Hirvonen

Matkailun asiantuntija

050 462 1246

Whatsapp