Categories
Yleinen

Erasmus+-vaihto-ohjelma

Julkaisuvapaa 16.9.2024

Karelia-ammattikorkeakoulu isännöi Erasmus+ -vaihto-ohjelmaa Joensuussa ja Nurmeksessa

Karelia-ammattikorkeakoulu kutsuu 44 opiskelijaa ja 8 opettajaa muista eurooppalaisista korkeakouluista Erasmus+ -vaihto-ohjelmaan, joka järjestetään Joensuussa ja Nurmeksessa syyskuussa 2024. Vaihto-ohjelman teemana on “Advancing Entrepreneurship in Sparsely Populated Areas” (Yrittäjyyden edistäminen harvaan asutuilla alueilla). Ohjelma tarjoaa opiskelijoille ja paikallisille yrityksille mahdollisuuden työskennellä yhdessä todellisten liiketoiminnan kehittämishaasteiden parissa Pielisen Karjalan alueella.

Viikon aikana opiskelijat työskentelevät yhdessä paikallisten yritysten kanssa kehittäen innovatiivisia ja kestäviä liiketoimintamalleja, jotka tukevat yritysten kilpailukykyä vihreän siirtymän markkinoilla. Samalla tapahtuu molemminpuolista oppimista.

Erasmus+ BIP-ohjelma (Blended Intensive Program) on tarkoitettu lyhytaikaiseen opiskelija- ja opettajavaihtoon korkeakoulujen välillä. Karelia Ammattikorkeakoulun järjestämän ohjelman teema tukee Karelian strategisia painopisteitä.

Tavoitteena on tukea yrityksiä ja organisaatioita harvaan asutuilla alueilla kehittämään liiketoimintaansa ja vahvistamaan alueen elinvoimaisuutta. Opiskelijoille annetuissa käytännönläheisissä toimeksiannoissa huomioidaan kestävä kehitys ja haasteita käsitellään monialaisesti ja monikulttuurisesti. Mukana on niin liiketalouden alan kuin insinöörialojen opiskelijoita Karelia-AMK:n lisäksi Ranskasta, Saksasta, Irlannista, Espanjasta, Belgiasta ja Itävallasta.

Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy on yksi toimeksiantaja opintojakson aikana tehtävissä projektitöissä.

”Olemme iloisia, että saamme Karelia-ammattikorkeakoulun isännöimän kansainvälisen Erasmus+ -vaihto-ohjelman myös Nurmekseen.” toteaa PIKESin toimitusjohtaja Minna Heikkinen.

”Paikallisena kehitysyhtiönä PIKES Oy arvostaa sitä, että tällä tavalla Karelia-ammattikorkeakoulu konkreettisesti edistää paikallista aluekehitystä ja innovaatiotoimintaa.  

Hienoa, että myös nurmeslaisia yrityksiä on saatu innostettua mukaan tuomaan omia liiketoiminnan kehittämishaasteitaan ratkaistavaksi opiskelijoille. Meillä PIKESissä on aiemmista vastaavanlaisista opiskelijatapahtumista hyviä kokemuksia, ja tälläkin kertaa annamme omia kehittämishaasteitamme opiskelijoille pohdittavaksi.”

Erasmus-viikko alkaa Joensuussa 15. syyskuuta ja jatkuu Nurmeksessa 16.-20. syyskuuta. Ohjelmaan sisältyy virtuaalinen osuus ennen tapaamista sekä intensiivijakso Hyvärilässä, vapaa-ajan ohjelmaa unohtamatta. Opiskelijat saavat kolme opintopistettä ohjelman suorittamisesta.

Toivotamme median edustajat lämpimästi tervetulleiksi käymään Hyvärilässä ensi viikon aikana. Hyvä ajankohta on esim. ma 16.9. klo 15 alkaen tai myöhemmin kyseisellä viikolla. Varmistathan Lotta Liljalta (050 4091259 ) etukäteen, että olemme varmasti paikalla.

Lisätietoja

Karelia Ammattikorkeakoulu Oyn puolesta lehtori Lotta Lilja, sähköposti: lotta.lilja@karelia.fi, puhelin: 050 4091259

PIKESin puolesta toimitusjohtaja Minna Heikkinen, minna.heikkinen@pikes.fi, puhelin 050 599 4326.

Taustatietoa:

Erasmus + -vaihdon kytkös Karelia-ammattikorkeakoulun strategisiin painopisteisiin.

  1. Alueellinen kehitys ja elinvoimaisuus: Karelia-ammattikorkeakoulun strategiaan kuuluu vahvasti alueellisen kehityksen tukeminen. Yhteistyö paikallisten yritysten kanssa auttaa löytämään innovatiivisia ratkaisuja, jotka vahvistavat alueen elinvoimaisuutta ja kilpailukykyä.
  2. Kestävä kehitys: Ohjelman teema “Advancing Entrepreneurship in Sparsely Populated Areas” keskittyy kestävien ja ympäristöystävällisten liiketoimintamallien kehittämiseen. Tämä tukee Karelia-ammattikorkeakoulun sitoutumista kestävään kehitykseen ja vihreään siirtymään.
  3. Kansainvälinen yhteistyö ja verkostoituminen: Erasmus+ -vaihto-ohjelma tarjoaa opiskelijoille ja opettajille mahdollisuuden kansainväliseen yhteistyöhön ja verkostoitumiseen. Tämä vahvistaa Karelia-ammattikorkeakoulun kansainvälistä profiilia ja tuo uusia näkökulmia ja osaamista oppilaitokseen.
  4. Monialainen oppiminen ja tutkimus: Ohjelma on monialainen ja siihen osallistuu opiskelijoita ja opettajia eri aloilta, kuten liiketaloudesta, kansainvälisestä liiketoiminnasta, matkailusta ja teollisuusjohtamisesta. Tämä edistää monialaista oppimista ja tutkimusta, joka on keskeinen osa Karelia-ammattikorkeakoulun strategiaa.
  5. Yritysyhteistyö ja käytännönläheinen oppiminen: Opiskelijat työskentelevät todellisten liiketoiminnan kehittämishaasteiden parissa paikallisissa yrityksissä. Tämä käytännönläheinen oppiminen vahvistaa opiskelijoiden osaamista ja valmiuksia työelämään, mikä on tärkeä osa Karelia-ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmaa.